top of page
555.png
P7240014 (1)_edited_edited.jpg

A PINCÉSZETRŐL

MINDEN ALAPJA A SZŐLŐ

Az Emerencia Pincészet egy klasszikus, kézműves borászat, amely 1993-ban jött létre Olaszliszkán. A család azonban már korábban, a megalakulás előtt is foglalkozott szőlőműveléssel, amely egészen 1986-ig vezethető vissza. A mai napig viszonylag kis területen történik a termesztés, mindössze 5 ha az, amit az ültetvények felölelnek. Ennek oka ugyanis az, hogy hitük szerint a mennyiségnél fontosabb a minőség, amit a vásárlók és a kóstolók számára készítenek. A zárt, de egyben összetett borvidéken belül az egyes dűlők mikroklímája más és más, így a család is több parcellát birtokol. Olyan dűlőkben munkálkodnak, mint a Rány, a Rudnok vagy a Haraszt, amelyek kedvező domborzati és klimatikus adottságokkal rendelkeznek a nemesrothadás kialakulásához.

20211023-_DSC0336-2.jpg

HAGYOMÁNYOK

MERT VAN, AMIN NEM SZABAD VÁLTOZTATNI

A kis pincészet évente mintegy 20000 palackot értékesít, köztük egyaránt száraz és édes tételeket; bár fő termékeik leginkább a hagyományos módon, spontán erjedéssel készült Tokaji borkülönlegességek, köztük az Aszú, Aszúeszencia, Eszencia, Szamorodni és Fordítás. Az említett borok és a tradicionális kóstolók iránt érdeklődők számára egy közel 40 főt befogadni képes borospincét alakítottak ki, amely nem csak borvacsorákhoz, de baráti összejövetelekhez is remek helyszínül szolgál.

P7240040_edited_edited.jpg
_DSC0601.jpg

„A bor nem minden, de bor nélkül a minden semmi.”

Varga Aliz_edited.jpg

GYÖKEREK

MINDEN ALAPJA A SZŐLŐ

A borász szakma egy olyan kiváltságos terület, ami mélyen kötődik a gyökerekhez. Ugyanis abból tudunk táplálkozni, ihletet meríteni, ha visszanyúlunk a régi korokba és azt alakítjuk át egy modern szemléletté. Tokaj-Hegyalja egy a 22 magyar borvidék közül. Számunkra minden tekintetben más, mint a többi 21, mert minket ide kötnek a gyökereink és munkálkodásunkkal szeretnénk hozzájárulni a vidék történelmének alakulásához és bortermeléséhez.

KAPCSOLAT

EMERENCIASELECTION@GMAIL.COM / TEL: +36 30 4565764

3933. OLASZLISZKA, SZENT ISTVÁN ÚT 25.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page